Het eiland Lesbos, Griekenland

DEEN

 

  
  
Wij nodigen u uit op een reis naar het beste dat Griekenland u kan bieden...

Wandelen op het eiland Lesbos, Griekenland
De nieuwste bestemming in de Middellandse zee voor wandelaars en vogelliefhebbers!

Lesbos is de nieuwste populaire bestemming in het Middellandse zeegebied voor wandelaars en vogelliefhebbers. Het eiland biedt een fantastische combinatie van natuurlijke landschappen en pittoreske dorpjes om te voet of met de auto van te genieten.

Het eiland is rijk aan oude archeologische opgravingen die dateren van 7 voor Christus en is beroemd om het mooiste natuurlijke monument van Europa: het Versteende Woud, een bos dat meer dan 20 miljoen jaar geleden is ontstaan. Het eiland is begroeid met vele walnoot- en eikenbossen en in de lente ontluiken haar velden als een geurige bloemenzee. Het eiland heeft de meest prachtige wilde orchideeen. Er zijn meer dan 65 soorten te vinden waaronder een hele speciale: de Ophrys Lesbis.

Lesbos is de geboorteplaats van vele beroemde personen uit de geschiedenis waaronder de dichteres Sappho en de vader van de plantkunde: Theophrastus. 
In de uitgestrekte bossen, de glooiende heuvels en hoge bergen liggen ontelbare historische voetpaden en ezelsroutes verborgen. Deze maken het eiland tot de nieuwste uitdagende wandelbestemming van het Middellandse zeegebied. 

Griekenland is al jaren een populaire vakantiebestemming, maar op de een of andere manier is Lesbos hierin achtergebleven. Het eiland is enorm groot, het op twee na grootste eiland van Griekenland, en relatief dun bevolkt. De infrastructuur, vooral het wegennet, was slecht en vervoer via de weg was daarom erg lastig en duurde enorm lang.

Vandaag de dag is dit compleet veranderd! Lesbos kent geen torenhoge hotels of strandtoerisme, maar gebruikt de mogelijkheid om zich te laten ontdekken door ecotoerisme op een nog volledig onbedorven platteland. Het biedt fascinerende archeologische vindplaatsen, die veelal nog onbeschermd zijn en daardoor ruimte bieden aan uw eigen interpretatie. Het indrukwekkende Romeinse viaduct is slechts een van de verrassingen die u tegen zult komen op uw wandelingen op dit prachtige eiland.